Нора Шаќири стави шамија на глава: Пристојноста е важна кога влегуваш во свето место

Нора Шаќири стави шамија на глава: Пристојноста е важна кога влегуваш во свето место

пред 1 година

Поранешната директорка на театарот „Комедија“ Нора Шаќири-Марковиќ стави шамија на глава и се фотографираше пред џамија.

„Точно е, тоа што носиш на себе не е повеќе важно од она што носиш во себе, но пристојноста е многу важна кога влегуваш во свето место, жените секогаш, без исклучок треба да се закопчани и со марама на глава“, вели Шаќири-Марковиќ.

Ова многумина го поврзаа како индиректна реплика на гафот на министерката за култура која со подвиткани фармерки беше на богослужба во Ерусалим.

 

 

Share
Scroll to Top