Седум титули за Македонија на детскиот избор за убавина кој се одржа во Бугарија

Седум титули за Македонија на детскиот избор за убавина кој се одржа во Бугарија

пред 2 години

Седум деца од Македонија вчеравечер во  Банско, Бугарија, освоија седум титули. На детски избор за убавина, Little Miss & Mister Galaxy 2022, имаше 6 деца претставници во различни возрасни категории и сите успеаја да освојат титули :

Малиот Михаил Михаилов, 5 г. од Куманово го освои првото место и титулата Little Мister Galaxy 2022 grand prix .
10-годишната Нина Црнокрак од Скопје исто така го освои првото место и титулата Little Miss Galaxy 2022 Grand Prix
Матеја Дудиќ Дамјаноска, 12 г. од Тетово ја освои титулата победничка Pre-teen Galaxy 2022 (до 12г)


14-годишната Дора Стефанова од Скопје ја освои титулата победничка Miss Teen Galaxy 2022 до 15-годишна возраст.
Јована Угриноска, 16 г. од Прилеп ја освои титулата победничка Miss Teen Galaxy 2022 во конкуренција до 17 години .
И шестата наша претставничка, 13-годишната Елена Додевска од Скопје, освои две титули, Little Princess Galaxy 2022 и специјална титулата од општината Банско, која беше покровител на манифестацијата .

Модното студио Црнокрак чии членови се сите овие деца и кое ја поседува лиценцата за Македонија за овој голем детски интернационален избор за убавина од Бугарија се враќа дури со 7 титули .

Изборот се одржа во хотелот Гранд во Банско, во организација на модната агенција Intersound од Софија, која 12 години по ред е домаќин на оваа манифестација.
Децата на изборот се претставија во модели од Елена Лука, Бамбисимо, Пиколини, Пепика ателје, Луме Дизајн, Аполо, Нептун

Share
Scroll to Top