Софија Лорен снима нов филм во деветтата деценија: „Се радувам како мало дете“

Софија Лорен снима нов филм во деветтата деценија: „Се радувам како мало дете“

пред 3 години

Италијанската актерка Софија Лорен почна да снима нов филм на 86 години. Оскаровката вели дека нема да биде „филмска пензионерка“ и дека додека може да оди и да го запамти сценариото, нема да се откаже од филмот. За италијанските медиуми додаде и дека се радува како мало дете, но не откри детали за филмот.

Таа неодамна се врати на работа со улогата во драмата „Животот однапред“, филм што го режираше нејзиниот син Едоардо Понти. Приказната е за жена која го преживеала холокаустот и започнува живот со дванаесетгодишник кој неодамна ја ограбил.

Тоа беше прв филм на Лорен по 2010 година, кога ја играше нејзината мајка Ромилда во ТВ-филмот за сопствениот живот „Мојата куќа е полна со огледала“.

Share
Scroll to Top