Теа Таировиќ, која повеќе тресе газ отколку што пее, на турнеја ќе заработи половина милион евра

Теа Таировиќ, која повеќе тресе газ отколку што пее, на турнеја ќе заработи половина милион евра

пред 1 година

Српската фолк-пејачка Теа Таировиќ има закажано настапи за следните четири месеци. Српските медиуми пишуваат дека пејачката од нејзините тезги за овие четири месеци ќе заработи половина милион евра.

Теа во рамките на турнејата „Балканија“ има закажано дури 43 настапи низ Европа. Таа зема повеќе пари од нејзините колеги кои се многу подолго на сцената од неа. Добива во просек по 13.000 евра по настап.

Турнејата Таировиќ ја започна на  21 јануари, а ќе трае до 27 мај. Таа закажала 43 тезги, и само во тој период ќе заработи повеќе од половина милион евра, пишуваат српските медиуми.

 

 

 

 

Share
Scroll to Top