Уште имам трауми од сцената со силување: Ремзи Болтон се потсети на снимањето на „Игра на тронови“

Уште имам трауми од сцената со силување: Ремзи Болтон се потсети на снимањето на „Игра на тронови“

пред 3 години

Една од најсуровите сцени во хит-серијата „Игра на тронови“, во која Ремзи Болтон ја силува Санса Старк, и понатаму го прогонува актерот Иван Реон. Тој вели дека од сите мрачни сцени пшто ги снимил и во серијата и во кариерата, зарадо оваа често има кошмари и трауми. .

„Денот кога со Софи Тарнер ја снимавме сцената како ја силувам, е најлошиот ден во мојата кариера. Беше страшно. Никој не сакаше да биде таму. Иако не сакав да ја снимам сцената, знаев дека таа е важна за целата приказна и на крајот решивме дека тоа мора да изгледа многу реално“, рекол 35-годишниот глумец.

Сцената со силување од петтата сезона на серијата го направи Реон еден од најомразените актери во светот, а неговиот лик остана запаметен како најсуровиот лик во серијата.

„Тогаш ќе се најдете во ситуација што всушност се случува и многу е тешко да се соочите со тоа. Беше ужасен, ужасен ден. „оа е нешто за што не треба да се грижиме, бидејќи не треба да постои на овој свет, но за жал, постои“, вели Реон.

Серијата е полна со насилни сцени, но Реон смета дека кога некому ќе отсечеш прст во сцена, всушност не го гледаш самиот чин, а кога правиш снимки одблизу, тоа е парче пластика, бидејќи „ние само глумиме, не е реално“.

Share
Scroll to Top