(Фото) Триесет часа ја украсувала елката инспирирана од приказната за „Убавицата и ѕверот“

(Фото) Триесет часа ја украсувала елката инспирирана од приказната за „Убавицата и ѕверот“

пред 3 години

Велшанката Сиан Тедејл од Свонси, потрошила 30 часа во украсување на нејзината новогодишна елка. Таа инсптирирана од цртаниот филм на „Дизни“, ја украсила елката да изгледа исто како и во „Убавица и ѕверот“.

На дваесет и девет годишната Сиан на елката работела три дена по осум часа. Таа рачно ги изработувала жолтите и црвените украси за дрвото. Потоа шест часа ги поставувала жолтите и розовите лампиони и црвените и жолтите ленти на дрвото.

За целата работа потрошила 150 долари.

„Минатата година одлучив да ги проучуам украсите инспирирани од приказната за „Убавицата и Ѕверот“. Но на крајот решив да направам нешто поголемо и подобро. Не можев да најдам лампиони со вистинската жолта боја, па затоа сама ги боев за да бидат иста нијанса како фустанот на Бела“, вели Сиан која е мајка на едно дете.

Најмногу ја чинеле оригиналните украси на Дизни, кои ги има само десет, а за нив дала меѓу 12 до 15 долари. Таа вели дека ќе собере уште за следниот Божиќ.

Share
Scroll to Top