Што открива за жената месецот во кој е родена

Што открива за жената месецот во кој е родена

пред 3 години

Дали верувате дека вашата судбина е одредена уште кога сте се родиле?

Врз карактерот и судбината на жената влијае и месецот на раѓање.

Јануари: Во јануари се раѓаат најупорните жени. Никогаш не се жалат и не претеруваат. Овие жени своите проблеми ги решаваат сами – достоинствено и неизвесно.

Јануарските жени се обидуваат да не трошат време на работите поврзани со чистење и одржување на куќата, но имаат талент за готвење.

Февруари: Жените родени во февруари се истрајни, тврдоглави, чувствителни и способни да го освојат светот. Имаат прилично тежок карактер. Покрај повремените психолошки проблеми, познати се по своето високо ниво на самоконтрола. Не плашат од потешкотии, секогаш брзо донесуваат одлуки и не сакаат долго да размислуваат за проблемите.

Одлично манипулираат луѓето, па често имаат одлична кариера. Тие едноставно сакаат деца.

Март: Чувствителни и ранливи. Сакаат да бидат тврдоглави, а тоа на крајот ги чини. Можат да страдаат и се чувствуваат несреќно до крајни граници. Поради скромноста им е тешко да постигнат успех. Природата им подарила посебна мекост и шарм, поради што на мажите им изгледаат попривлечно.

Април: Април е познат по смелите, жилави и одлучни жени. Тие имаат памет, но и одлучност. Секогаш знаат што им треба, и целите ги постигнуваат брзо. Тие со сите сили се трудат да ја избегнат нестабилноста. Чувствата им се на друго место. Разумот е она што доминира кај нив.

Мај: Тоа се жени кои се независни, многу бараат, бескомпромисни се и одлучни. Долго време им треба да простат, но затоа никогаш не забораваат. Во мај се раѓаат лидери, па често се на водечки позиции во фирмите. Многу е тешко да најдат сопруг. Нивен приоритет се парите.

Јуни: Тоа се внимателни жени. Често се ранливи и несигурни, но се пред сè добри. Тие никогаш на злото не би одговориле со зло. Не толерираат кавги и се трудат да избегнат конфликти. Тие сè ќе направат за мир во куќа.

Јули: Срамежливите жени се родени во јули. Често се загрижени и поминуваат доста време во преиспитување. Нивниот живот зависи од моменталното расположение. Тие се скромни, романтични, способни да доживеат длабоки чувства, кои внимателно ги сокриваат. Во животот најважно им е семејството и домот.

Август: Горди и независни. Покрај добрината и блгородноста, ги мачи жедта за моќ. Сакаат внимание од другите луѓе. Неверојатно се харизматични и сакаат семејни односи. Искрени се и пристојни, но често се жртви на измами.

Септември: Емотивни и темпераментни. Ги одликува претпазливоста. Исклучително се себични и помалку скржави, па понекогаш може да им е тешко да се разделат од парите. Сакаат да работат во компании. Ги одликува и љубомората. Знаат да готват и се доста вредни.

Октомври: Во овој месец се раѓаат допадливи, одговорни и интелигентни жени. Тие се умерено практични и истовремено великодушни. Ја донесуваат секоја одлука со големо внимание. Имаат добро помнење. Ги карактеризира придржувањето до принципи и неможноста да простат неверство, иако секогаш ги вложуваат сите напори за да го спасат семејството, во кое заземаат водечка позиција.

Ноември: Познати се по својата претпазливост и себичност. Тие се силни личности со моќна интуиција, чии мажи мораат да го прифатат фактот дека нивното мислење ќе биде игнорирано. Штедливи се. Исто така имаат и страстен темперамент. Љубовта им е силна и длабока.

Декември: Во декември се раѓаат емотивни жени со експлозивен карактер. Упорност и бестрашност, независност и непосредност – тоа се нивните карактеристики. Секогаш успеваат да ги совладаат сите пречки. Тие дами се доста друштвени, полни со романтизам, идеалистични се и се сметаат за добри другарки. Од некоја причина, често имаат проблеми во семејството.

Share
Scroll to Top