Јапонија дизајнираше посебно кимоно за Македонија

Јапонија дизајнираше посебно кимоно за Македонија

пред 3 години

Јапонија дизајнираше посебно кимоно за Македонија. Земјата во 2017 година, го започна проектот „Кимоно“, чија цел беше да дизајнира кимоно за секоја земја во светот посебно.

Секој дизајн е инспириран од различни аспекти поврзани со државата, како боите на знамето, географијата, архитектурата и дивиот свет.

Проектот успешно заврши, а планот беше дизајните да бидат прикажани за време на отворањето на Олимписките игри во Токио. Проектот беше откажан поради мерките поврзани со пандемијата. Кимоното за нашата земја може да се види во продолжение.

Ова се некои од другите кимона:

Индија
Гана

 

Share
Scroll to Top