Ристо Вуков Рико – Без поддршката од „Халк Осигурување“ немаше да ги достигнам резултатите на Порше Карера ГТ3-купот

пред 3 години

Ристо Вуков Рико, македонски автомобилист, ја заврши дебитантската сезона во престижниот Порше Карера Куп во Италија. Борбеноста, упорноста и истрајноста му обезбедија одлично место во сезоната во Порше Карера ГТ3-купот и, секако, во својот клуб ГДЛ Рејсинг.

„По повод успешно завршената сезона со одлично постигнати резултати сакам да се заблагодарам за неизмерната поддршка до страна на г-дин Суат Инан и „Халк Осигурување АД Скопје“ кои беа покрај мене во текот на целиот период. Како знак на благодарност им подарувам симболични подароци од мојот престој во Италија“ вели Ристо Вуков – Рико.

„Изминатата година започнавме една нова приказна и пријателство на кое сме горди. Брзината и квалитетот на успесите кои Ристо Вуков – Рико ги постигна во својата дебитантска сезона се поистоветуваат и со успесите кои ги достигнува „Халк Осигурување АД Скопје“. Нашето партнерство продолжува и во новата година во која ќе работиме за достигнување на нови и поголеми успеси. Нашата компанија се стреми кон поддржување на млади и талентирани лица кои се пример за посветеност и работа. И се радуваме на новата година, бидејќи искрено веруваме дека како и „Халк Осигурување АД Скопје“, така и Ристо Вуков – Рико ќе ги достигнеме посакуваните цели“ ̶ изјави Суат Инан, главен извршен директор во „Халк Осигурување АД Скопје“.

Последната трка на легендарната патека во Монца, Рико ја заврши на одличното 6. место. Со ова Рико докажа дека успесите во европските трки се достигнуваат само со истрајност, упорност, но и со одлично познавање на „својата“ патека. „Халк Осигурување АД Скопје“, исто како и Рико, се искачува високо на позицијата помеѓу најдобрите осигурителни компании кои го нудат само најквалитетното за своите корисници.

 

„Несекојдневната професија, автомобилизмот и картингот носат ризици сами по себе. Фокусот и вниманието, не само на патеката, се главни и во мојот секојдневен живот. Откога започнав посериозно да се занимавам со овој спорт, решив дека едноставно немам простор за невнимателност. Како на патеката така и во животот. Јас и мојот тим максимално работиме да го минимализираме ризикот на патеката, преку најголемите подготовки пред секоја трка кои се однесуваат на автомобилот Порше, временските услови, па сè до секојдневните вежби на симулаторот. Ваквиот фокус и внимание ги пренесувам и во моето секојдневно возење, без разлика дали е низ нашиот град Скопје или, пак, возење до одредена дестинација. Уште поголема сигурност добивам и од фактот дека ги имам за партнер „Халк Осигурување АД Скопје“. Со полисата за автомобилот, за мојот дом и дополнителното приватно здравствено осигурување се чувствувам сигурен и безбеден“ – додаде Рико.

 

„Халк Осигурување АД Скопје“ како посветена компанија и во иднина ќе продолжи со својата мисија во креирање на посебни индивидуални и корпоративни решенија за осигурување, во согласност со потребите на клиентите и со цел олеснување и чувство на сигурност и безбедност на своите осигуреници. Подобрувањето на квалитетот на услугите кон клиентите, обезбедување на сигурноста и квалитетот на живот на своите клиенти, како и продолжувањето во поддршката на млади лица, кои се добар пример и претставуваат поттик за идните генерации, се веќе дел од новогодишните цели на „Халк Осигурување АД Скопје“.

(ПР текст)

Share
Scroll to Top