Ангелов најави акциски план за справување со пожарите

пред 3 години

Откако Владата денеска прогласи кризна состојба во траење од 30 дена поради пожарите кои ја зафатија Македонија, директорот за Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, закажа седница на Главниот штаб за управување со кризи.

„На седницата ќе донесеме Акциски план за справување со зголемениот број на пожари“, соопшти Ангелов преку социјалните мрежи.

Претходно, директорот на ЦУК, заедно со директорите на БЈБ Сашо Тасевски и на ДЗС Беким Максути и армискиот генерал Орце Јордев со полициски хеликоптер извршија извидување над подрачјата зафатени со поголеми пожари.

Share
Scroll to Top