Владата ја разреши комисијата за проценка на штетите од невремето Валандово, Велес, Кочани, Пробиштип и Свети Николе

пред 4 месеци

Владата денеска изрази несогласување со Збирниот извештај за настанатите штети од елементарни непогоди кои ги зафатија општините: Валандово, Велес, Кочани, Пробиштип и Свети Николе на Комисијата за проценка и утврдување на висината на штети од елементарни непогоди.

Владата донесе одлука членовите на Комисијата да бидат разрешени од членството во неа заради неефикасно и несоодветно решавање на предмети од суштинско значење за граѓаните и мандатот на Комисијата.

Нови членови на Комисијата за проценка и утврдување на висината на штети од елементарни непогоди ќе бидат именувани на една од наредните седници на Владата, со обврска да достават ревидиран Збирен извештај за настанатите штети од елементарни непогоди кои ги зафатија општините: Валандово, Велес, Кочани, Пробиштип и Свети Николе.

Share

Watch My Hero Academia (Dub) Episode 6 (https://kissanimeonline.com/m/NMZr/ep-6) at KissAnime kissanime reddit

Attack on Titan Season 3 Episode 12 at website https://crunchyrollfree.com. See more best free anime on crunchyroll

Scroll to Top