Дарко Костовски прогласи победа во прв круг во Бутел

пред 3 години

Дарко Костовски, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општина Бутел, прогласи победа во првиот круг од локалните избори.

„Бутел е одбранет! Победа во прв круг! Ви Благодарам од срце горди мои бутелчани“, напиша Костовски на социјалните мрежи.

Според резултатите објавени на веб-страната на Државната изборна комисија, од досега преброените гласови Костовски освоил 59,36 проценти од гласавите, наспроти кандидатот од СДСМ, Велимир Смилевски со 35,34 отсто.

Share
Scroll to Top