Двајца поранешни премиери меѓу основачите на нов клуб за македонско-бугарско пријателство

пред 2 години

Со заедничка презентација во Софија и во Скопје ќе биде промовиран нов клуб за бугарско-македонско пријателство.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

Според најавата за настанот, промоцијата во Скопје е закажана за вторник (3 мај) во Институтот за социјални и хуманитарни науки.

Во најавата се наведува дека меѓу основачите на клубот од македонска страна се поранешните премиери Владо Бучковски и Љубчо Георгиевски како и Катерина Колозова, политикологот Љупчо Петковски, новинарите Марјан Николовски
и Столе Наумов, како и историчарот Драган Зајковски.

Меѓу основачите на клубот од бугарска страна се: писателите Алек Попов и Чавдар Ценов, универзитетските професори
Александар Ќосев, Ивајло Дичев и Маја Грекова, новинарите Бојко Станкушев, Иво Беров и Димитар Кенаров, експертот за одбрана Велизар Шаламанов, економистите Красен Станчев и Евгени Кнев, тенисерката Мануела Малеева, режисерот Јавор Гардев, советникот на претседателот Жељу Желев за етнички прашања, Михаил Иванов.

Share
Scroll to Top