Истрага за автобуската несреќа: Првично сомневање е дека пожарот настанал по удар во банкина

пред 2 недели

Се работи на сите верзии кои можат да бидат причина за палење на автобусот во кој изгореа 44 патници, но засега, не е утврдена точната причина. Борислав Сарафов, заменик на главниот бугарски обвинител, посочи дека првичното и непотврдено сомневање е дека пожарот настанал по ударот на автобусот во една од банкините.

Според неговото објаснување, по ударот на автобусот во една од банкините на патот, тој подолго време се движел покрај неа, поради што е можно да настанал, како што рече „ефект на шмирглање“. Тоа значи дека се исфрлале искри, кои пак, предизвикале течностите во автобусот, а тоа се масла и нафта, да се запалат и лесно да горат. Според неговото објаснување, автобусот имал делови кои лесно се загреале, помогнале брзо да се запали и изгори.

За точните причини, од бугарското обвинителство посочија дека треба да се почека крајот на истрагата.

Бугарските обвинители се соменваат дека човечка грешка ја предизвикала автобуската несреќа.

Во автобусот пронјадени 44 жртви, еден патник веројатно патувал во друг автобус

Share

anime sites. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX SK8 the Infinity Episode 4

english dubbed anime ANIMEFLIX JUJUTSU KAISEN (Dub)

ANIMEFLIX WONDER EGG PRIORITY Episode 9

ANIMEFLIX One Piece Episode 1002

free anime My Hero Academia Season 4

Scroll to Top