Лајка вдоми кучиња од Германија, Белгија и Шведска

пред 3 години

ЈП Лајка вдоми кучиња од Германија, Белгија и Шведска.

Од Јавното претпријатие велат дека по успешната кампањаза вдомување на бездомни кучиња во нашата земја, мисијата продолжи во САД, а сега веќе и низ Европа.

„Миленикот треба да биде член од семејството и чувањето куче е сериозна одговорност. Затоа само оние кои се навистина подготвени да се посветат на истиот можат да се најдат на нашата листа на вдомувачи. Да вдомите куче од Лајка е највисок акт на хуманост, соработка и доверба во нашата институција. Награда за нашиот труд, пожртвуваност и посветеност. Од прв ден срцето на Лајка чука како едно на сите нас членови од тимот и секое едно куче кое го поминало прагот на прифатилиштето. Нашата работа менува судбини, спасува животи и допира до сечија душа. Нашите приказни се вистински, од скопските улици, тажни но со среќен крај. Нашето работно време нема време за чекање, празник, нема ноќ и викенд. Кај нас секое куче станува член на нашето семејство, кое од ден на ден расте и се зголемува“, велат од Лајка.

Досега Лајка има вдомено над 150 кучиња во земјава и во странство.

Share
Scroll to Top