Обесштетување од 80 милиони денари за граѓаните погодени со ланското невреме во Долна Преспа

пред 3 месеци

Од Буџетот трансферирани се скоро 80 милиони денари на општина Ресен, за обесштетување на граѓаните погодени од невремето во 2019 година во Долна Преспа.

Градоначалникот на Општина Ресен, Живко Гошаревски, соопшти дека општината во законскиот рок од еден месец ќе го изврши обесштетувањето на граѓаните.

Во знак на благодарност поради залагањата и напорите за обесштетување на земјоделците од преспанскиот регион, градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски, на премиерот на Владата, Зоран Заев, на вчерашната средба му додели плакета „Преспански јаболкобер 2020“.

Гошаревски оцени дека оваа мерка на Владата претставува вистинска поддршка и помош за земјоделците, кои и покрај големиот труд и напори не успеаа да го соберат родот на преспанско јаболко, од кое производство зависи развојот и економскиот раст на Ресен и Преспа.

Share

The Rising of the Shield Hero (Dub) (https://kissanimeonline.com/m/Kga4) Episode 25 at website https://kissanimeonline.com kiss x sis kissanime

Death Note (https://crunchyrollfree.com/m/Rdj) Episode 37 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll 30 days free trial 2020

Scroll to Top