Поддршката на здравството ќе биде прв приоритет на Буџетот за 2021

пред 2 години

Премиерот Зоран Заев вели дека новиот предлог буџет за 2021 година ќе биде буџет за економска стабилност и економски раст.

„Поддршка на здравствениот сектор е прв приоритет на Буџетот за 2021 година“, рече Заев.

Тој очекува враќање на економијата во предкризната состојба во втората половина од 2021 година.

„Оваа година ние се соочуваме со една од најголемите кризи во последното столетие. Економските статистики не се ништо посветли од тоа што се случува во здравствениот сектор“, рече министерот за финансии, Фатмир Бесими.

Според Бесими, и во идните две години економијата ќе се соочува со предизвици како последица од пандемијата.

Тој најави ребаланс и во следната година, кој како што вели е очекуван поради состојбата на светско ниво.

Share

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

watch anime The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

AnimeHeaven Hunter x Hunter (2011) Episode 147

free anime AnimeHeaven DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO

That Time I Got Reincarnated as a Slime Episode 19

watch animes AnimeHeaven High School DxD

tải go88
Scroll to Top