Половина Скопје остана без струја

пред 2 години

Десетина скопски општини останаа без струја. Аеродром, Кисела Вода, Карпош 1,2,3,4, Мичурин, Автокоманда, се само дел од местата каде граѓаните немаат електрична енергија.

„Макфакс“ се обрати до ЕВН со прашање дали станува збор за голем дефект и дали брзо ќе се санира – но не доби одговор.

И дел од Центар остана без електрична енергија, но набрзо, тамо напојувањето беше стабилизирано. Во Ѓорче Петров – струја има.

Во два наврати, напонот на електричната енергија се врати, но набрзо, повторно престана.

Share
Scroll to Top