Со посебни протоколи ќе се отворат скијачките центри

пред 2 месеци

Владата го прифати мислењето на Комисијата за заразни болести дека скијачките центри може да работат согласно соодветен протокол со пропишани превентивни мерки во услови на пандемија од Ковид-19.

Oдлуката е донесена имајќи предвид дека скијачките центри не располагаат со затворени гондоли на жичарите, информираат од Владата.

Владата ги прифати и препораките на Комисијата во однос на Протоколот за безбедносни мерки Ковид-19 за Ски Центри во земјата, за измени во однос на обезбедување на редарска служба пред билетарите и ски лифтовите, задолжително обезбедување на физичко растојание од 1,5 – 2 метри и пред билетарите (како пред жичарите и ски лифтовите), ограничување на работа на угостителските објекти на терените само на отворен простор и со шалтерска продажба со прибор за еднократна употреба.

Share

anime heaven anime bleach anime heaven anime heaven anime

hunter hunter animeflix animeflix haikyuu one punch man animeflix

anime planet jojo diamond is unbreakable anime planet jojo part 5 bakemonogatari anime planet

Scroll to Top