Филипче најави вработување на 250 приватни специјализанти

пред 3 години

Министерот за здравство, Венко Филипче, најави вработување на приватни специјализанти, за што потврди дека се обезбедени финансиски средства.

„Со приватните специјализанти имавме бројни состаноци, дадовме ветување. Обезбедени се финансиски средства за близу 250 специјализанти да бидат вработени во јавните здравствени установи“, рече министерот.

Како што посочи, вработувањата се со цел здравствените работници иднината да ја гледаат во својата земја.

Share
Scroll to Top