130 казни за непропуштање пешаци на пешачки премин

пред 2 години

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден спроведе засилена акциска контрола за санкционирање на возачите кои не ги пропуштаат пешаците на пешачки премин односно не ги почитуваат обврските како возачи.

Санкционирани се 130 возачи, од кои 75 на територија на Скопје.

При акциската контрола санкционирани се и 172 друг вид на сообраќајни прекршоци. Само на територија на Скопје се изречени и 32 санкции за пешаци кои не поминувале на пешачки премин.

„Министерството за внатрешни работи и денеска и во наредните денови ќе продолжи со ваквите акциски контроли. Апелираме до возачите секогаш да ги пропуштаат пешаците односно да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи. Исто така, апелираме и до пешаците да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и да го минуваат коловозот на обележан пешачки премин затоа што непочитувањето на сообраќајните правила ќе биде санкционирано. Сите заеднички, со почитување на правилата, мора да придонесеме за побезбедни сообраќајници“, велат од ресорното министерство.

Share
Scroll to Top