Бизарна несреќа на белгиски велосипедист на Тур де Франс

Бизарна несреќа на белгиски велосипедист на Тур де Франс

пред 2 години

Бизарна несреќа се случи на Тур де Франс. Белгискиот велосипедист Ив Лампаерт падна на 12-та етапа откако куче кое залутало на патеката удрило во неговиот велосипед.

Миленикот на еден од гледачите кои биле собрани околу патеката избегал од сопственикот и истрчал на патеката каде што поминувале велосипедистите.

Белгиецот паднал и си го пресекол бутот. Повредата не го спречи да ја продолжи трката, но подоцна се пожали на социјалните мрежи.

– Паднав поради кучето и тоа откако им кажав на гледачите да ги остават кучињата дома“, изјави Белгиецот.

Share
Scroll to Top