Договорено: НБА лигата ќе започне на 22.декември

Договорено: НБА лигата ќе започне на 22.декември

пред 9 месеци

НБА и Асоцијацијата на кошаркарите постигнале договор новата сезона да почне на 22.декември. Двете страни договориле сезонава сите клубови да се одиграат 72 натпревари, десет помалку од вообичаеното.

На состанокот во Њујорк, НБА и Асоцијацијата на кошаркарите постигнале договор за „селери-капот“, за намалувањето на платите на кошаркарите и за периодот во кој слободните играчи ќе можат да преговараат со заинтересираните клубови.

Слободните играчи ќе можат да преговараат од 20.ноември, а од 22.ноември до 22.декември, ќе трае периодот во кој тие ќе можат да потпишуваат договори.

 

Share

AnimeTV anime tv anime tv: Watch DARLING in the FRANXX Episode 18

GoGoAnime gogoanime pokemon: Watch My Hero Academia Episode 3

Scroll to Top