Неверојатно опасно – скелетон санкачка налета на метла на патеката!

Неверојатно опасно – скелетон санкачка налета на метла на патеката!

пред 2 години

Скелетон санкањето дефинитивно не е спорт за тие со слабо срце – одите со глава напред на замрзната писта со брзини од над 100 км/ч, а последниот пример од Австрија покажува што може да се случи ако не се внимава.

Првото „пуштање“ на патеката во Инсбрук од ИБСФ Светскиот куп беше откажано и сите резултати беа поништени, откако санкачката од Девствените Острови, Кејти Таненбаум удри во метла која беше оставена на патеката од страна на работниците кои ја чистат патеката пред секое возење.

35-годишната Таненбаум, која беше 18-та санкачка од 20 натпреварувачи во петокот, за среќа помина без повреди, но организаторите решија да ги поништат сите резултати.

Share

sunwin

tải sunwin

sunwin web sunwin game bài sunwin

tải sunwin

tải sunwin

Scroll to Top