Швајцарска прогноза: Португалија ќе го освои ЕУРО 2024

Швајцарска прогноза: Португалија ќе го освои ЕУРО 2024

пред 1 месец

„Свис Фотбал Дата“, која се занимава со статистика во светскиот фудбал, ја направи својата прогноза околу победникот на Европското првенство кое започнува во петок на 14 јуни, со натпреварот меѓу домаќинот Германија и Шкотска.

За да дојдат до веродостојни информации изведоа десет илјади симулации, кои покажаа дека Португалија има најголеми шанси да ја освои титулата шампион. Шансите на Португалија се 20 проценти.

Зад Португалците се Белгијците, Шпанците, Французите и Хрватите.

Share
Scroll to Top