Американски експерт: Следните три недели ќе го одредат исходот од војната во Украина

пред 2 години

Мајкл Рајан, поранешен заменик помошник секретар за одбрана за Европа и НАТО, рече дека следните три недели ќе го одредат исходот од војната во Украина.

– Следните три недели ќе бидат одлучувачки. Тоа ќе го одреди исходот од војната, изјави Рајан за Sky News, додавајќи:

– Ако ние на Запад можеме да го зголемиме чувството на итност во снабдувањето со Украинците, тие навистина можат да излезат од ова со победа.

Рајан истакна дека додека Русите ја преиспитуваат својата цел во војната со цел да се фокусираат на источна Украина, нивниот главен проблем би бил ако можат да реконструираат доволно борбена моќ и да ги преземат искусните украински сили на истокот.

Share
Scroll to Top