Британското разузнавање: Русија ќе ги врати повлечените сили за една недела

пред 2 години

Во својот последен извештај, британската воена разузнавачка служба тврди дека на руските сили кои се целосно повлечени од северна Украина ќе им треба најмалку една недела пред да бидат прераспоредени.

Министерството за одбрана пишува дека многу руски единици мора да ги пополнат своите редови пред да бидат испратени да се борат во Донбас.

Гранатирањето на градовите на исток и југ продолжува, а руските сили напредуваа на југ.

Share
Scroll to Top