Додик: Украина е колатерална штета а јас не сум нечиј играч

пред 2 години

Српскиот член на Претседателството на БиХ Милорад Додик ги демантираше шпекулациите дека Република Српска, според наводната директива на рускиот претседател Владимир Путин, работи на отцепување.

Додик за РТРС изјави дека тој не е ничиј играч, туку човек на српскиот народ и на Република Српска и дека е фантастична приказна дека Српска тајно се подготвува за отцепување и дека тоа им го наредил Путин.

„ Дваесет пати разговарав со Путин, па дури и се обидов да го придобијам, па му реков: „ Ве молам претседателе, кога ќе го поделите или изедначите овој свет, внимавајте на нас, на што тој се смееше“, рече Додик.

Додик рече дека Украина е колатерална штета за глобалните односи и дека Русија интервенирала за да заштити значителен број Руси кои живеат во Украина и да им обезбеди права.

Share
Scroll to Top