Италија за еден месец целосно ќе ги укине мерките

пред 3 години

Италијанските власти најавуваат целосно укинување на мерките против коронавирус следниот месец, вклучително и полицискиот час и забраната за гости и во затворените делови на рестораните.

Ефектот е веќе видлив, забележан е бум во резервациите што ги направија Италијанците за 2 јуни, Денот на Републиката, пренесува весникот „Стампа“.

Врз основа на веќе направените резервации во туристички места на море, планина и претежно во структурите на таканаречениот рурален туризам, Федерацијата на сопственици на хотели проценува дека девет милиони Италијанци ќе одат на патување.

Престојот во куќи кои се занимаваат со рурален туризам, а ги има 24.000 во Италија, е многу популарен меѓу Италијанците поради пониските цени, но и фактот дека тие се близу до местото на живеење и можат да бидат добар избор за краток годишен одмор.

Share
Scroll to Top