Нехамер: Потребен е нов систем за азил во ЕУ

пред 2 години

Австрискиот канцелар Карл Нехамер упати остра критика до ЕУ поради нефункционалниот европски систем за азил и истакна дека Австрија е соочена со растечки притисок на миграција.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

До крајот на јуни поднесени се околу 31.000 барања за азил, што е пораст од 185 отсто во однос на минатата година.

Околу 80 отсто од барателите во Европа дојдени се со користење на услугите на криумчарење на луѓе, наведуваат австриските власти.

„Единственото решение може да се најде само на европско ниво. Потребен е нов систем на азил во цела Европа. Вака како што е до сега не може да се продолжи“ порача Нехамер.

Share
Scroll to Top