Нехамер: Пристапувањето во НАТО не е опција

пред 2 месеци

Австрискиот канцелар Карл Нехамер оцени дека има нов квалитет на соработка меѓу неутралните и неврзаните земји како Австрија и НАТО, но и дека членството на Виена во западната воена алијанса не е опција и не треба да се разгледува.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

„ Австрија е и останува неутрална, но и доверлив партнер во однос на безбедносната политика“ изјави Нехамер, кој присуствува на Самитот на НАТО во Мадрид.

Тој потсети дека Австрија веќе е активна во мировните мисии на ЕУ со околу 400 војници, како и со 300 во мисиите на НАТО и 200 во мисиите на ЕУ.

Според него, Австрија како неутрална земја може да се солидаризира и да делува како посредник.

Share

game sunwin sunwin web sunwin

sunwin apk sunwin apk tải sunwin

sunwin sunwin club sunwin web

sunwin

sunwin

Scroll to Top