Новиот вид на коронавирус пристигна и во Норвешка

пред 4 години

Норвешкиот институт за јавно здравје денеска потврди дека две лица во Норвешка се заразени со новиот вид на вирусот корона, откриен во Велика Британија.

Тие неодамна пристигнале од Велика Британија, пренесува „Гардијан“.

Норвешка е меѓу земјите што известија дека имаат заразени лица со новиот вид на коронавирус, меѓу кои се и Канада, како и голем број европски земји.

Share
Scroll to Top