Полска ги попушта мерките, имунизираните со вакцина одобрена од ЕУ не мора да одат во карантин

пред 21 час

Денес во Полска стапија на сила новите регулативи поврзани со коронавирусот со кои се укинува мерката карантин за луѓето кои влегуваат во земјата и кои имаат потврда дека биле имунизирани против коронавирусот со вакцина одобрена од Европската Унија, пишува АП.

Агенцијата наведува дека децата од предучилишна возраст, децата од основно училиште и лицата кои се грижат за нив, како и научни истражувачи кои студираат во Полска или во соседните земји, исто така се изземени од задолжителниот десетдневен карантин, пренесува „Танјуг“.

Одлуката на владата дозволи и посети на бањи, но со задолжителен негативен тест за коронавирус, не постар од шест дена од моментот на пристигнување, пишува АП.

Share
Scroll to Top