Путин: Трета страна ја користи Украина

пред 2 години

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека Русија соработувала со сите независни држави по падот на Советскиот Сојуз.

Тој рече дека сега ситуацијата со Украина е поинаква поради интервенцијата на странците.

„ По падот на Советскиот Сојуз, Русија ја препозна геополитичката реалност и работеше на зајакнување на врските со независните држави“, рече тој.

Рускиот претседател нагласи дека Русија мора да соработува со соседите, вклучително и Украина.

„ Ова е затоа што таа територија ја користела трета страна, држави кои претставуваат закана за Русија“, рече тој.

Share
Scroll to Top