Русија и Украина за првпат разменија пакети и писма за воени заробеници

Русија и Украина за првпат разменија пакети и писма за воени заробеници

пред 5 месеци

За прв пат Русија и Украина разменија пакети и писма за воените заробеници, испратени од нивните семејства, соопшти денеска руската комесарка за човекови права Татјана Москалкова.

Според Москалкова, украинскиот комесар за човекови права, Дмитриј Лубинец, се согласил на размената, која се одржала на „руско-украинската граница, со поддршка и учество на надлежните агенции“, пренесува ТАСС.

Текстот Русија и Украина за првпат разменија пакети и писма за воени заробеници е превземен од МАКФАКС.

Share
Scroll to Top