Словенец за пари примил 23 дози вакцина против ковид во име на други

пред 2 години

Маж од Словенија ги собори сите рекорди во примањето на вакцина против коронавирус, примајќи неверојатни 23 дози.

Зад неговиот рекорден број на примени вакцини не стои страв од инфекција, но, како што пишуваат словенечките медиуми, вакцините за пари ги примал во име на други луѓе.

За да ја примите вакцината против коронавирус во Словенија, доволно е да покажете картичка за здравствено осигурување без фотографии.

Ова не е единствениот случај, бидејќи порталот „Свет 24“ претходно објави информација за Словенец кој шест пати бил вакциниран.

Share
Scroll to Top