Компанијата OnePlus се очекува да го претстави својот нов предводник, кој ќе се вика OnePlus 11 Pro, на почетокот на следната година.

Сега се појавија и рендерите на телефонот, објавени од дојавувачот @OnLeaks во соработка со веб-страницата SmartPrix, кои ни даваат поглед на изгледот на идниот предводник на кинеската компанија.

Како што можете да видите на рендерите, OnePlus 11 Pro ќе го отфрли квадратниот удар за камерите на задната страна и наместо тоа ќе користи исечок во кој се наоѓа тркалезен модул со три сензори, блиц и логото на Hasselblad.

Нема детали за карактеристиките на овие сензори за камера, ниту за спецификациите на телефонот OnePlus 11 Pro. Од рендерот може да се заклучи дека телефонот ќе има делумно заоблен дисплеј и камера со дупка во горниот лев агол на екранот.

Се очекува OnePlus 11 Pro да користи процесор Snapdragon 8 Gen 2 и да работи софтвер базиран на Android 13.