Популарна игра од минатиот век повторно се појави на Amazon во истиот дизајн.

Една од омилените играчки од 90-тите години од минатиот век – Tamagotchi, повторно е достапна на Amazon. Цената на играчката која многумина ја носеа со себе е 29,49 евра.

Забава за многу млади луѓе, во време кога интернетот не беше дел од секојдневието. Во свое време, Тамагочи беше нешто најблиску до денешните модерни детски игри.

Тамаготчи е создаден во Јапонија во средината на 90-тите години на минатиот век. Поради огромниот успех што го постигна, се смета за еден од најголемите трендови во светот на играчките.

Интересно е што Тамагочи се врати во Амазон со истиот дизајн и со истата програма како пред триесет години.

Кога станува збор за самата игра, треба да погодите во која насока ќе одат Тамаготчи, можете да одгледувате домашно милениче од јајце преку дете до возрасен миленик. Можете да го нахраните, да го облекувате, да го капете, да му давате лекови или да го дисциплинирате.