Иако остануваат уште неколку месеци до претставувањето на серијата iPhone 15, сега дознавме многу детали за неа.

Во февруари оваа година, iPhone 15 Pro се појави на CAD рендерите, а не долго потоа и на новите рендери во црвена боја. Сега пристигнуваат нови, висококвалитетни рендери на телефонот, кои ни даваат детален преглед на претстојниот телефон на Apple.

Се очекува серијата iPhone 15 официјално да биде претставена есента оваа година. iPhone 15 Pro ќе има рамка изработена од титаниум со заоблени рабови. Се чини дека Apple, во оваа смисла, ги послуша повратните информации на корисниците на моделот iPhone 14, кои се пожалија на острите рабови.

Рендерите откриваат дека сензорите на камерата на задната страна ќе бидат уште поголеми, а целиот остров на камерата исто така ќе биде подебел во споредба со оној што се наоѓа на моделот iPhone 14 Pro. Според претходните извештаи, камерите на iPhone 15 Pro ќе имаат сосема нова технологија која ќе добива повеќе светлина.

Сите модели на iPhone 15 ќе имаат USB-C порти во долниот дел од рамката, што секако е огромна промена во споредба со претходните iPhone уреди. Копчињата за контрола на звукот ќе бидат хаптични, додека препознатливиот прекинувач на Apple за менување на режимот на звук ќе биде едноставно копче на допир, а не лизгачки прекинувач.

Рамките околу екранот ќе бидат значително намалени во споредба со оние на претходникот. Така, тие ќе бидат дебели само 1,55 mm од сите страни, додека стаклото ќе биде суптилно закривено кон титаниумската рамка.

Новиот модел ќе има димензии од 146,47 x 70,46 x 8,24 mm, наспроти 147,46 x 71,45 x 7,84 mm за моделот iPhone 14 Pro. Можете да видите повеќе рендери на моделот iPhone 15 Pro овде.