На почетокот на новата година, TorrentFreak ги одвои десетте најпопуларни торент сајтови во изминатата 2020. година.

Од листата ќе забележите дека The Pirate Bay е најомилен меѓу торентите, пред YTS и 1337x. Тоа што може да се забележи е опаѓањето на торент сајтови на англиски јазик и зголемувањето на торент сајтови на други јазици.

The Pirate Bay и понатаму останува најпиратиран сајт, привлекувајќи милиони посетители дневно.

На оваа листа има два новитети, TorrentGalaxy и Zooqle, кои доаѓаат како замена на Torrentz2 и Tamilrockers.

Погледнете ја листата на најпосетувани торент сајтови за изминатата година, со препорака да внимавате што кликате за да не „закачите“ некој вирус: