Познатиот руски онколог Вулф Ласкин тврди дека оваа билка е број еден за имунолошкиот систем.

Коронавирусот го смени светот – животот веројатно нема да биде ист ниту по пандемијата, и уште долго време нема да можеме да се опуштиме, мора од корен да го смениме начинот на живот и исхрана.

Доколку одбранбениот систем на организмот е јак тој сигурно ќе ве заштити од вируси, бактерии, канцери, како и многу други тегоби. Ова се лековитите рецепти кои што се вистински штит во борбата со инфекциските и онколошки заболувања.

Рен

Познатиот руски онколог Вулф Ласкин тврди дека ренот е растение кое што е број еден за имуниот систем. Ренот е моќен сојузник во спречувањето и лечењето канцер. Кај карциномот на белите дробови тој е ефикасен со секојдневна инхалација со него.

Рецептот е едноставен:

Изрендајте го ренот што поситно и направете си инхалација неколку минути.

Чај за појак имунитет

Изрендајте два корени од рен, прелијте ги со два литри врела вода и потоа оставете на ниска температура да врие пет минути. Почекајте да се излади, па додадете половина чаша мед. Пијте 1/3 чаша од овој напиток двапати на ден.

Извор: Srbija Danas