Apple се подготвува да ја претстави серијата iPhone 14 подоцна во текот на годината, но овие уреди нема да имплементираат значителни промени кога станува збор за дизајнот.

Се очекува моделите на iPhone 14 Pro да имаат дизајн со двоен отвор, за компонентите на Face ID и предна камера. Стандардните модели на iPhone 14 ќе го задржат актуелниот дизајн, со помал исечок.

Аналитичарот Минг-Чи Куо сега истакна дека Apple ќе додаде систем Face ID и предна камера под екранот со моделот iPhone 16, што се очекува во текот на 2024 година.

Според него, условите за предната камера се важни при слаба осветленост, додека интернет провајдерот и алгоритмот се критични за подобрување на квалитетот.

Секако, Apple ја има конечната одлука, па останува да видиме дали во 2024 година ќе видиме iPhone на цел екран и без никакви отвори или исечоци.