Цените на најевтините автомобили на европскиот и американскиот пазар се многу блиски, но понудата е многу поразлична.

Во Европа, статусот на најевтин модел најчесто го држи Dacia (Sandero), додека во Америка улогата ја презеде Chevrolet по заминувањето на малиот Mitsubishi. Името на моделот ни е познато, но сè друго е ново. Така е, тоа е Spark, а во Америка започнува со цена од околу 13.400 долари.

Се придвижува од 1,4 бензинец со моќност од 99 КС и 127 nm, и е споен со петстепен мануелен менувач. Преносот CVT се нуди како опција.

Spark нуди комплетна опрема, вклучена инфо-забава од 7 инчи, камера за рикверц, па дури и 10 воздушни перничиња. Најскапата изведба чини 16.800 долари, а освен алуминиумски тркала, нуди и бројни ексклузивни детали. На пример, загреани седишта, систем без клуч и зајакната суспензија се вклучени во цената.