WhatsApp објасни што ќе се случи ако ги одбиете промените на правилата за приватност

WhatsApp објасни што ќе се случи ако ги одбиете промените на правилата за приватност

пред 7 месеци

WhatsApp минатата недела објави дека ќе започне да им испраќа на корисниците порака со информации за нови промени во политиката за приватност, пред да побара од корисниците повторно да ги прифатат.

Се споменува и дека во рамките на апликацијата ќе биде додаден транспарент со информации за новите правила и како да се справат со приватните податоци на корисниците.

Сега од WhatsApp доаѓаат информации за тоа што ќе се случи со сметките на оние корисници кои не сакаат да ги прифатат новите правила.

WhatsApp смета дека поместувањето на првичниот рок за прифаќање на новите правила од 8 февруари до 15 мај е доволен рок за корисниците детално да се запознаат со новите правила.

Во случај корисникот да не сака да ги прифати новите правила, WhatsApp нема да ја избрише неговата сметка, но значително ќе ги ограничи нејзините функции.

Неколку недели по 15 мај, корисниците кои не кликнале на „Прифати“ ќе можат да добиваат повици и известувања само преку WhatsApp некое време. Сепак, тие нема да можат да испраќаат или читаат пораки од апликацијата.

По тој период, преостанатите функции постепено ќе бидат откажани, а потоа сметката ќе стане неактивна. Кој потоа сака да го активира, секако, ќе мора да ја прифати новата политика за приватност.

За оние кои не сакаат да го сторат тоа дури и тогаш, WhatsApp ги потсетува дека секогаш можат да ја преземат својата историја на разговор од апликацијата и да ја откажат својата корисничка сметка.

Share

Black Lagoon: Roberta's Blood Trail Episode 5

AnimeDao Watch anime online, English anime online HD

Website https://kissanime.mx: Watch Le Portrait de Petit Cossette (Dub) kissanime Episode 3 kissanime online

Turning Mecard (https://gogoanime.be/m/1AYQ) Episode 52

Wakelet: https://wakelet.com/@gogoanimelol

Guides: https://guides.co/p/gogoanimebe

Scroll to Top