Xiaomi вчера официјално го објави првиот бран податоци за продажба за серијата 12, покажувајќи дека само пет минути по почетокот на продажбата, Xiaomi 12 серијата постигнала продажба од 1,8 милијарди јуани на сите канали, резултат што го срушил претходниот рекорд на Xiaomi 11 – 5 минути и 1,5 милијарди јуани.

Според повратните информации од првата група потрошувачи кои отидоа во Xiaomi Home за да ја искусат Xiaomi 12 серијата, повеќето се на мислење дека Xiaomi 12 серијата е „доволно извонредна и напредна“ и дека „номиналната вредност овој пат е многу добра“. . Покрај изгледот, Xiaomi 12 направи и пробив во перформансите и доби едногласни пофалби во овој сегмент.

По тестирањето, Xiaomi 12 Pro со процесор Snapdragon 8 Gen1 се покажа прилично добро во контролата на температурата и прилагодувањето на процесорот, со просечна брзина на кадри во секунда во 30-минутниот тест „Honor of King“ и највисока температура од 44,8 степени и просечна температура од 40,9 степени.

Покрај премиум процесорот, Xiaomi 12 Pro ја има и втората генерација на 2K дисплеј со мала моќност, со интелигентна технологија за динамична стапка на освежување, што резултира со супериорен квалитет на екранот. Xiaomi 12 Pro ја има и главната камера IMX707 на Sony, четири звучници Harman Kardon и новиот саморазвиен чип за контрола на полнење – Xiaomi Surge P1, за да им овозможи на крајните корисници супериорно искуство во секој сегмент.