Белата куќа ќе биде заштитена со нова ограда во пресрет на изборите

Белата куќа ќе биде заштитена со нова ограда во пресрет на изборите

пред 2 години

Американските власти имаат намера да ја унапредат безбедноста на Белата куќа во Вашингтон, на тој начин што ќе постават ограда околу целиот комплекс.

Подигањето на новата ограда по која е невозможно да се качи некој, се смета за потребна безбедносна мерка, поради стравот од можните масовни немири, откако ќе бидат објавени резултатите од претседателските избори.

Покрај новата заштитна ограда, дополнителни 250 чувари ќе бидат во готовност да одговорат во случај на немири. Безбедносните мерки се превземени во пресрет на претседателските избори, но и поради можните масовни протести кои можат да следат.

Безбедносните мерки се превземаат во пресрет на претседателските избори, но и поради можните масовни протести кои би можеле да следат. Голем број бизнисмени во голем број американски градови, вклучувајќи го и Вашингтон, имаат песимистични очекувања.

Тие ги превземаат сите можни мерки за да ги заштитат своите продавници од можниот вандализам и грабежи. Белата куќа веќе ги користеле дополнителните бариери претходно оваа година, кога во близина на комплексите беа одржани протести поради убиството на Џорџ Флојд во Минесота.

Сепак паркот Лафајет, која е популарна туристичка локација, насилно е исчиестена и оградена.

На Америка ѝ се заканува граѓанска војна, ако некој од кандидатите за претседател не ги признае изборите

Share
Link with us
Game bài đổi thưởng
Scroll to Top