(Видео) Новинарка побара прегратка од Зеленски среде прес

(Видео) Новинарка побара прегратка од Зеленски среде прес

пред 1 година

Украинска новинарка од Би-Би-Си за време на прес конференција во обединетото Кралство побара прегратка од украинскиот претседател Володимир Зеленки среде прес.

Новинарската стана и пред нејзиното прашање рече дека би сакала да го прегрне Зеленски, но веројатно нема да и биде дозволено.

„Зошто да не?”, одговори укрианскиот претседател, пред да излезе од говорницата и да ја прегрне новинарката.

Риши Сунак, британскиот премиер, во позадина се смешка и аплаудира. Други новинари го опишаа моментот како трогателен и средбата ја снимија на своите телефони.

Share
Scroll to Top