(Видео) Огромна риба извлечена од езерцето во Градскиот парк

(Видео) Огромна риба извлечена од езерцето во Градскиот парк

пред 8 месеци


Огромна риба од видот бел толстолобик денеска била извлечена од езерцето во Градскиот парк во Скопје.

Рибата тежела над 15 килограми.

Вработените во ЈП „Комунална хигиена“, кои неколку дена го чистат езерцето, објавија фотографии со рибата на социјалната мрежа Фејсбук и привремено ја ставија во кајак наполнет со вода.


Share
Scroll to Top