(Виде) Поради голем број на заболени од коронавирус, бројни земји подготвуваат кампови

(Виде) Поради голем број на заболени од коронавирус, бројни земји подготвуваат кампови

пред 2 години

Поради големиот број на заболени од коронавирус и неможноста болниците да ги примат сите, голем број од моќните земји подготвуваат специјални кампови, пишува Курир.рс.

Канадскиот политичар Роанди Хилер, во парламентот јавно постави прашања за големиот број на кампови кои се градат низ земјата, во кои властите сакаат да сместат не само заболени од коронавирус, туку и многу други луѓе.

Канда навистина подготвува кампови за голем број луѓе, отколку што наводно се заболени од коронавирус, но не дава конкретен одговор за кого точно се подготвуваат овие кампови и за што ќе биде наменет остатокот од капацитетот на истите.

Вакви мерки се најавени и во Франција, кои треба да се спроведат до крајот на април 2021 година. Целата оваа работа се одвива на основа на лажни статистики, за наводна инфекција, поради преголемиот број на чувствителни ПЦР тестови.

Истиот ден кога сите главни медиуми во земјата, најавија можно целосно затворање на Франција до април 2021 година, во јавноста се потврди веста дека статистиката за пациентите од коронавирус, во оваа земја, биле лажни поради пречувствителните ПЦР тестови.

Француските медиуми на големо пренесуваат дека бројот на починати пациенти и оние во реанимација не се соодветни.

„Сакам да ви дадам некои многу важни информации. Член сум на одборот на Либералната партија во Канада. Седам во неколку одборни групи, но информациите кои ги имам добиено потекнуваат од Одборот за стратешко планирање, со кој управува премиерот“ вели Хилер.

Хилер вели дека како Канаѓанин и уште поважно, како родител, кој сака подобра иднина за него, неговите деца и сите останати, мора да реагира на ваквите акции. Тој вели дека 30% од членовите во неговиот одбор, се незадоволни од правецот во кој се движи Канада.

Хилер објаснува дека нивните мислења се занемерени од властите и дека тие планираат да ги извршат своите зацртани цели, без разлика на сè. Тој вели дека голем дел од работите ги има одредено самиот премиер.

Хилер вели дека се брза со набавката и изградбата на изолационите објекти во секоја провинција и територија. Се очекува дел од населението да биде сместено во истите до крајот на декември годинава. Секојдневните нови случаи на Ковид-19 го надминува капациетот на тестирања.

Тука е вклучен и зголемениот број на смртни случаи, поврзани со Ковид-19.  До почетокот на јануари 2021 година, се очекува целосно секундарно заклучување на големите градови.

Реформата и проширувањето на програмата за невработеност би требало да премине во универзална програма на основен доход, а истата се очекува да се случи до првиот кваратл во 2021 година.

Предвидената мутација на Ковид-19, или коинфекцијата со секундарниот вирус, наречен Ковид-21, што ќе доведе до трет бран, со многу повисока стапка на морталитет и поголема стапка на инфекција, се очекува да се случи до февруари 2021 година.

Секојдневните нови случаи на хоспитализирани од Ковид-19 и смртни случаи поврзани со истиот вирус и Ковид-21, ќе го надмине капацитетот на медицинските установи.

Ќе бидат засилени мерките за ограничување на движењето и карантин. Истите се водат под името „Трета брава“. Ќе се воведе целосно ограничување на патувањата, вклучувајќи ги и меѓупокраинските и меѓуградските.

Преминувањето на поединци на универзалната програма на основен доход, се очекува да се случи на средината на 2021 година. Предвиден е распад на ланците на снабдување, недостиг на залихи, голема економска нестабилност.

Ќе се распоредат воен персонал во главните градски области, како и на сите главни патишта, заради воспоставување на целосни контролни пунктови. Ограничувањето на патувањето и движењето ќе се воведе речиси насекаде. Ќе се даде логистичка поддршка на подрачјата.

Ова се очекува да се сучи во третиот квартал во 2021 година. Заедно со таа мапа, од Одборот за стратешко планирање, побарано е да се осмисли ефикасен начин за транзиција на Канаѓаните, за да се оствари економски потфат без преседан.

Ова засекогаш ќе го промени лицето на Канада и засекогаш ќе го промени животот на Канаѓаните. Хилер вели дека им било кажано дека она што во суштина претставува економски колапс ќе им биде надокнадено на меѓународно ниво.

Сојузната влада ќе им понуди на Канаѓаните, целосно ослободување од долговите. Сојузната влада ќе им понуди на граѓаните да ги избришат сите лични долгови, хипотеки, заеми, кредитни картички и друго. Овие средства ќе бидат обезбедени од Меѓународниот Монетарен Фонд.

Ваквата програма е позната како Светска програма за отплата на долговите. Во замена за прифаќање на простените долгови, поединците засекогаш ќе го изгубат сопствеништвото над било кој имот и личен имот.

Поединецот би морал да се согласи да учествува во распоредот на вакцинацијата против Ковид-19 и Ковид-21. Хилер вели дека им било кажано дека „Светската програма за откажување на долговите“, ќе ги изработи сите детали.

Неколку членови од одборот на Хилер, велат дека добиле загрижувачки одговори на прашањата, што ќе се случи со оние кои ќе одбијат да учествуваат во глобалата програма за отплата на долговите или распоредот на вакцинацијата.

Им било кажано дека имаат должност да спроведат план и да се осигураат дека до такво нешто никогаш нема да дојде. Им било кажано дека во најдобар интерес за поединецот е тој да учествува. На крајот им било кажано дека сите кои ќе одбијат да учествуваат, ќе живеат под ограничување и заклучување на неодредено време.

Тие ќе бидат сметани за ризик за јавната безбедност и ќе бидат преселени во изолациони објекти. Откако ги добиле одговорите, следувала жестока расправа. Од „ПМО“ велат дека целата агенда ќе се одвива без разлика на тоа дали некој ќе биде против.

Главното ресетирање, претставен како контролиран процес, е опишан на порталот Logical, уште пред година дена.

Share

anime to watch. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

english anime Naruto

free anime JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable

english anime AnimeDao My Hero Academia Season 2 (Dub)

Tokyo Ghoul Episode 11

AnimeDao Bleach (Dub)

tải go88
Scroll to Top