(Галерија) Генијална архитектура или тотална лудост: интересни градби во европските градови

(Галерија) Генијална архитектура или тотална лудост: интересни градби во европските градови

пред 3 години

Како што напредува технологијата, архитектите и градежниците стануваат сè покреативни како нивните дела би ги истакнале во урбаните простори. Некои можеби дури и претеруваат.

Еве 15 примери на најлудите градби.

1. Оваа куќа во Париз, Франција, изгледа како да се топи

2. Ова е хотел во Зандам, Холандија

3. Археолошки споменик во Португалија

4. Ова е Музејот на илузијата во Брајтон, Англија

5. Една од најпознатите чудни градби. Се наоѓа во Прага, Чешка, и е наречена „Зградата што танцува“

6. Оваа брановидна зграда е дел од шопинг-центарот во Сопот, Полска

7. Коцкеста куќа во Ротердам, Холандија

8. Екстремно тенка станбена зграда во Лондон, Англија

9. Меморијален центар во Лос Анџелес

10. Зграда во Тел Авив, Израел која изгледа како да ги содржи во себе сите геометриски облици.

11. Облакодер во Њујорк, кој изгледа како играта „Џенга“

12. Зграда во Батуми, Грузија, која изгледа како да има лице

13. Оваа знаменитост во Бирмингем, Англија, која е дел од шопинг-центар, изгледа како да е прекриена со фолија со меурчиња

14. Оваа зграда изгледа како да е рамна поради аголот од кој е сликана

Но, всушност е во триаголна форма.

15. Оваа куќа во Дрезден, Германија, свири музика кога врне благодарение на необичната комбинација на одводните цевки

Share
Scroll to Top